Cultuurprogramma

Shopping center Lorca en Kasteel Lorca

Vertrek: 10u

Terug: 16u

Prijs: 18€

 

Eerst bezoeken we het Shopping Center van Lorca waarna we ons richting Lorca stad begeven.  Vanuit de binnenstad met zijn vele bezienswaardigheden trekken we te voet naar het kasteel.  Ticket voor het kasteel is niet in de prijs inbegrepen omdat dit per onderdeel kan gekozen worden (3 keer 4€ of alles voor 10€).

Guadix

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 33€

 

Dit kleine dorp staat bekend om zijn vele grotwoningen waarin nog steeds mensen leven.  Er zijn nog tal van andere bezienswaardigheden zoals de kathedraal.  Er rijdt ook 4 keer per dag een toeristisch treintje rond (6€ pp).

Castellón Alto

Vertrek: 10u

Terug: 14u

Prijs: 20€

 

Ontdek hoe in de Bronstijd hier de eerste dorpen zijn ontstaan.  Een 1-uur durende begeleide rondleiding brengt je 3500 jaar terug in de tijd.  Ticket is in de prijs inbegrepen.  Gegidste rondleiding op vaste uren in het Spaans.

 

Castellón Alto + Embalse de Negratin (optie)

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 30€

 

De bovenstaande uitstap kan aansluitend uitgebreid worden met een bezoek aan het Embalse de Negratin.  In dit stuwmeer kan je zwemmen in het hemelsblauwe water.  Na onze cultuuruitstap verblijven we hier nog enkele uurtjes.  In het hoogseizoen kunnen watersportartikelen gehuurd worden.

mini-hollywood

Vertrek: 10u

Terug: 19u

Prijs: 57€

 

Vertoeven in een heus cowboydorp met spectaculaire shows.

Er is eveneens een grote dierentuin en een zwembad (in de zomermaanden) om af te koelen.  Plezier voor jong en oud de ganse dag! Eten kan ter plaatse.  Het toegangsticket is in de prijs inbegrepen.  Praktische tips worden onderweg medegedeeld.  Klik hier voor de website.

Granada Alhambra

Vertrek: 9u30

Terug: 18u

Prijs: 72€

 

Het hoogtepunt van deze week is natuurlijk dit geweldige Alhambra.  Alles wordt voor u voorbereid zodat u enkel hoeft te genieten.  Een 4-uur durende wandeling doorheen al het moois van vervlogen tijden.  Mogelijkheid tot "Audioguide".  Nadien pikken we nog een terrasje mee om even na te praten.

Vélez-Rubio markt en kasteel Vélez-Blanco

Vertrek: 10u

Terug: 15u

Prijs: 10€

 

Een korte rit brengt ons naar het dichtst bijgelegen dorp.  We wandelen naar de wekelijkse markt via het schitterende kerkplein.  De markt op zaterdag biedt de plaatselijke bewoners al het nodige.  Er zijn ook enkele toeristische kraampjes te vinden.  Na het bezoek aan de markt begeven we ons naar het kasteel van Vélez-Blanco, één van de mooiste en best bewaarde van Spanje.

murcia

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 40€

 

Deze uitstap brengt ons naar veruit de grootste stad in dit programma die cultureel veel te bieden heeft.  Onder andere de kathedraal en het Casino (ticket inbegrepen) zijn een lust voor het oog.  Vergeet eveneens niet langs de Rio Segura te wandelen.