Cultuurprogramma

Shopping center Lorca en Kasteel Lorca

Vertrek: 10u

Terug: 16u

Prijs: 18€

 

Eerst bezoeken we het Shopping Center van Lorca waarna we ons richting Lorca stad begeven.  Vanuit de binnenstad met zijn vele bezienswaardigheden trekken we te voet naar het kasteel.  Ticket voor het kasteel is niet in de prijs inbegrepen omdat dit per onderdeel kan gekozen worden (3 keer 4€ of alles voor 10€).

Guadix

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 33€

 

Dit kleine dorp staat bekend om zijn vele grotwoningen waarin nog steeds mensen leven.  Er zijn nog tal van andere bezienswaardigheden zoals de kathedraal.  Er rijdt ook 4 keer per dag een toeristisch treintje rond (6€ pp).

Geode van pulpi

Vertrek: 9u

Terug: 14u

Prijs: 45€

 

Voor de liefhebbers van wandelen in een grot of gesteenten is er de Geode van Pulpi.  Op deze site die reeds langere tijd bestaat werden in 2019 nieuwe ontdekkingen gedaan.  Een begeleide wandeling in de grot brengt u onder de Spaanse vaste bodem in een nieuwe wereld vol kristallen en mineralen.  U dient een mondmasker te dragen ter bescherming van de gesteenten en een (daar voorziene helm) ter bescherming van uw hoofd.  Ticket is in de prijs inbegrepen.  Deze uitstap kan uitgebreid worden (+5€) met een bezoek aan Aguilas, waar je zowel het kasteel kan bezoeken, een stadswandeling doen of aan het mooi aangelegde strand liggen en een frisse duik nemen in de Middelandse Zee.

 

mini-hollywood

Vertrek: 10u

Terug: 19u

Prijs: 57€

 

Vertoeven in een heus cowboydorp met spectaculaire shows.

Er is eveneens een grote dierentuin en een zwembad (in de zomermaanden) om af te koelen.  Plezier voor jong en oud de ganse dag! Eten kan ter plaatse.  Het toegangsticket is in de prijs inbegrepen.  Praktische tips worden onderweg medegedeeld.  Klik hier voor de website.

Granada Alhambra

Vertrek: 9u30

Terug: 18u

Prijs: 72€

 

Het hoogtepunt van deze week is natuurlijk dit geweldige Alhambra.  Alles wordt voor u voorbereid zodat u enkel hoeft te genieten.  Een 4-uur durende wandeling doorheen al het moois van vervlogen tijden.  Mogelijkheid tot "Audioguide".  Nadien pikken we nog een terrasje mee om even na te praten.

Vélez-Rubio markt en kasteel Vélez-Blanco

Vertrek: 10u

Terug: 15u

Prijs: 10€

 

Een korte rit brengt ons naar het dichtst bijgelegen dorp.  We wandelen naar de wekelijkse markt via het schitterende kerkplein.  De markt op zaterdag biedt de plaatselijke bewoners al het nodige.  Er zijn ook enkele toeristische kraampjes te vinden.  Na het bezoek aan de markt begeven we ons naar het kasteel van Vélez-Blanco, één van de mooiste en best bewaarde van Spanje.

murcia

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 40€

 

Deze uitstap brengt ons naar veruit de grootste stad in dit programma die cultureel veel te bieden heeft.  Onder andere de kathedraal en het Casino (ticket inbegrepen) zijn een lust voor het oog.  Vergeet eveneens niet langs de Rio Segura te wandelen.