Wandelprogramma

Shopping Center Lorca + kasteel Lorca

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 24€

 

Eerst bezoeken we het Shopping Center van Lorca waarna we ons richting "Castillo de Lorca" begeven.   Wie wil kan meteen van aan het Shopping Center de wandeling door de natuur aanvatten, dan is er na het kasteel nog tijd over om in Lorca te vertoeven. Ticket voor het kasteel is in de prijs inbegrepen.

 

Mini-hollywood

Vertrek: 10u

Terug: 19u

Prijs: 57€

 

Vertoeven in een heus cowboydorp met spectaculaire shows.

Er is eveneens een grote dierentuin en een ruim zwembad (in de zomermaanden) om even af te koelen.  Wandelen kan de ganse dag door.  Eten kan ter plaatse.  Het toegangsticket is in de prijs inbegrepen.  Praktische tips worden onderweg medegedeeld.  Klik hier voor de website.

 

Castellón Alto + wandeling doorheen de "badlands"

Vertrek: 10u

Terug: 14u

Prijs: 20€

 

Ontdek hoe in de Bronstijd hier de eerste dorpen zijn ontstaan.  Na een stevige wandeling bergop, brengt een 1-uur durende begeleide rondleiding je 3500 jaar terug in de tijd.  Ticket is in de prijs inbegrepen.  Daarna wandelen we door de "Badlands", een ruig bergachtig gebied, naar Los Carriones.

 

carboneras - mojácar

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 40€

 

Een wandeling langs de Spaanse kust brengt ons uiteindelijk in het witte dorp Mojácar.  Onderweg zijn enkele bezienswaardigheden.  Er is ook nog even tijd om in Mojácar te vertoeven.

castril

Vertrek: 10u

Terug: 18u

Prijs: 25€

 

Misschien wel het meest idyllische moment van de week: een wandeling van 600m langs een rots boven een rivier.  Gevolgd door een wandeling van 3km of 11km door de natuur.  Mogelijkheid om het kasteel van Castril te bezoeken.

 

 

Vélez-rubio markt en kasteel vélez-blanco

Vertrek: 10u

Terug: 15u

Prijs: 8€

 

Een korte rit brengt ons naar het dichtst bijgelegen dorp.  We wandelen naar de wekelijkse markt via het schitterende kerkplein.  De markt op zaterdag biedt de plaatselijke bewoners al het nodige.  Er zijn ook enkele toeristische kraampjes te vinden.  Na het bezoek aan de markt maken we een wandeling naar het kasteel van Vélez-Blanco, één van de mooiste en best bewaarde van Spanje.

Rond El Mojonar

Vertrek: 10u

Terug: volgens eigen tempo

Prijs: 0€

 

Dit is een pittige plaatselijke wandeling.  Er kan gekozen worden tussen 15km en 21 km maar de kortste is weliswaar de zwaarste wegens de vele hoogtemeters.